طبق شایعهای جدید، کنسول مورد انتظار پلی استیشن 5 پرو سال آینده میلادی از راه میرسد و قدرتی دو برابر نسخه استاندارش خواهد داشت که پیشرفت چشمگیری محسوب میشود.

این شایعه از سوی منبعی به نام «RedGamingTech» منتشر شده که معمولا اطلاعات درستی درباره فناوریهای AMD ارائه میکند. همانطور که احتمالا میدانید، تراشه مرکزی پلی استیشن 5 ساخت شرکت AMD است. تراشۀ اختصاصی به کار رفته در کنسول پلی استیشن 5 را با نام رمز Oberon یا Ariel میشناسیم که مبتنی بر فناوری Flute شرکت AMD طراحی و تولید شده است.
این تراشه از معماری AMD Zen 2 برای پردازندۀ مرکزی و معماری RDNA2 برای پردازندۀ گرافیکی برخوردار است. پردازندۀ مرکزی این تراشه به 8 هستۀ پردازشی با فرکانس 3.5 گیگاهرتز مجهز شده و پردازندۀ گرافیکی آن نیز از 36 واحد پردازشی RDNA2 با فرکانس 2.23 گیگاهرتز بهره میبرد.
طبق ادعای RGT، سونی هم اکنون روی PS5 pro کار میکند و هدفش عرضه این محصول در اواخر 2023 یا اوایل 2024 است.
در ماهها و سالهای ابتدایی تغییر نسل و عرضه کنسولهای جدید، تقاضا برای خرید آنها زیاد است اگر گفته این منبع صحت داشته باشد، سونی احتمالا ابتدا به دنبال عرضه نسخه بروز شده PS5 در سال 2023 بوده اما این شرکت نتوانست حتی به میزان کافی از کنسولهای نسل جدیدش تولید کند و به نیاز بازار بهطور کامل پاسخ دهد.
دلیل آن نیز به بحران کمبود قطعات و مخصوصا قطعات نیمههادی در دوران همهگیری کرونا برمیگردد که باعث شده حتی نسخه استاندارد این کنسول هم در برخی بازارها به سختی پیدا شود.از این رو ژاپنیها تصمیم گرفتهاند کمی دیرتر از برنامه اولیهشان PS5 pro را روانه بازار کنند.
با توجه به فاصله سه سالهای که میان عرضه پلی استیشن 4 و نسخه پرو آن وجود داشت، آغاز فروش مدل پرو PS5 در اواخر 2023 منطقی به نظر میرسد چرا که دوباره با یک بازه سه ساله روبهرو خواهیم شد.
همانطور که گفتیم، در حال حاضر سونی در تامین پلی استیشن 5 مشکل دارد و گیمرها نمیتوانند به راحتی آن را تهیه کنند، اما این موضوع مانع توسعه نسخه بهبودیافتهاش نمیشود.
سونی مدتهاست پشت صحنه روی چنین کنسولی کار میکند، اما زمانی این محصول عرضه میشود که هم بازار تشنهاش باشد و هم سونی بتواند نیاز بازار را تامین کند. بنابراین احتمالا مشکلات زنجیره تامین برنامههای اولیه ژاپنیها را بهم زده است.
RGT همچنین مدعی شده که درباره قدرت کنسول آینده سونی اطلاعاتی دارد. ظاهرا این کنسول در حالتهای استاندارد تا دو برابر سرعت بالاتری نسبت به نسخه استاندارد دارد و اگر قابلیت رهگیری پرتو(ray tracing) ،که به زبان ساده میتوان گفت رهگیری پرتو یا پرتویابی نوعی تکنیک رندرینگ است که رفتار نور را با برخورد آن به اشیاء بهصورت بیدرنگ در صحنه مدلسازی میکند.
این شیوه با رهگیری جداگانهی پرتوهای نور بهمحض بازگشت آنها از سطوح مختلف، میتواند بازتابها، پراکندگیهای زیرسطح، نیمشفافی و دیگر جزئیاتی را که به باورپذیر ساختن یک صحنه کمک میکنند، با دقت زیاد بازآفرینی کن ، فعال شود، این اختلاف به 2.5 برابر میرسد. اگرچه بدون هیچ شکی نسخه پرو از استاندارد قدرتمندتر خواهد بود، اما بطور دقیق نمیدانیم با چه اختلاف عملکردی روبهرو میشویم.
ظاهرا سونی در پلی استیشن 5 پرو روی رهگیری پرتو و دیگر تکنیکهای رندرگیری پیشرفته تمرکز میکند. همچنین ژاپنیها میخواهند از فناوری مخصوصی برای بهبود کیفیت تصویر استفاده کنند که با تکنولوژی DLSS انویدیا متفاوت است.
در نهایت گفته میشود PS5 پرو تجربه کار با PSVR 2 را بهبود میدهد؛ هدست واقعیت مجازی که اگرچه از طراحی و نامش اطلاع داریم، اما دقیقا نمیدانیم سونی چه زمانی آن را روانه بازار میکند.