بررسی ها و مقالات

اینترنت اشیا تکنولوژی آینده را یکپارچه می‌کند

internet of things iot

اینترنت اشیا (IoT) به سیستمی از اشیای متصل به اینترنت گفته می‌شود که قادر به جمع آوری و انتقال داده‌ها از طریق یک شبکه بی سیم و بدون دخالت انسان هستند.

امکانات شخصی، تجاری و … در اینترنت اشیا تقریبا بی نهایت است. اینترنت اشیا به دستگاه‌ها اجازه می‌دهد که به هم متصل شده و با همکاری هم زندگی را آسان‌تر کنند.

دستگاه‌های هوشمند هرروز بیشتر می‌شوند. کافی است نگاهی به اطرافتان بیاندازید. خانه‌ شما و تمام وسایل آن در آینده‌ای نه چندان دور هوشمند می‌شوند.

البته خانه‌ هوشمند تنها نمونه‌ای کوچک از تکنولوژی جدید است. مزارع هوشمند، لباس‌ها و هرآنچه که فکرش را نمی‌کنید در آینده نزدیک به اینترنت متصل خواهند شد.

دستگاه‌ها به‌طور پیوسته در حال جمع‌آوری و انتقال داده هستند و اینترنت اشیا در آینده به طرز چشم‌گیری رشد می‌کند. این موضوع علاوه بر پیشرفت اینترنت اشیا، باعث پیشرفت تکنولوژی در سایر زمینه‌ها مثل رشد هوش مصنوعی و بیگ دیتا هم می‌شود.

آغاز گفتگو درباره اینترنت اشیا

کوین اشتون، بنیانگذار مرکز Auto-ID در موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، برای اولین بار در ارائه‌ای که در سال ۱۹۹۹ در Procter & Gamble (P&G) ارائه داد، به اینترنت اشیا اشاره کرد. اشتون این دست آورد جدید را “اینترنت اشیا” نامید. اینترنت اشیا از همگرایی فناوری‌های بی سیم، سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMSes)، خدمات خرد و اینترنت تکامل یافته است. این همگرایی به پاره شدن سیلو‌های بین فناوری عملیاتی (OT) و فناوری اطلاعات (IT) کمک کرده است.

اینترنت اشیا از ارتباطات M2M تکامل یافته است، یعنی ماشین‌هایی که از طریق شبکه بدون تعامل انسان به یکدیگر متصل می‌شوند. M2M به اتصال یک دستگاه به ابر، مدیریت آن و جمع آوری داده‌ها اشاره دارد. اینترنت اشیا یک شبکه حسگر از میلیارد‌ها دستگاه هوشمند است که افراد، سیستم‌ها و برنامه‌های دیگر را برای جمع آوری و به اشتراک گذاری داده‌ها به یکدیگر متصل می‌کند. M2M به عنوان پایه و اساس، قابلیت اتصال به اینترنت اشیا را ارائه می‌دهد.

پیشرفت در IOT چه قابلیت هایی به ما می دهد

اینترنت اشیا به افراد کمک می‌کند تا هوشمندانه زندگی و کار کنند و همچنین کنترل کامل زندگی خود را به دست بگیرند. اینترنت اشیا علاوه بر ارائه دستگاه‌های هوشمند برای خودکارسازی خانه‌ها، برای تجارت ضروری است. اینترنت اشیا در زمان واقعی به نحوه عملکرد سیستم‌های خود در اختیار مشاغل می‌پردازد و بینش خود را در مورد همه چیز از عملکرد ماشین‌ها گرفته تا زنجیره تامین و عملیات لجستیک ارائه می‌دهد.

اینترنت اشیا شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا فرآیند‌ها را خودکار کرده و هزینه کار را کاهش دهند. همچنین ضایعات را کاهش داده و خدمات را بهبود می‌بخشد، هزینه تولید و تحویل کالا کمتر می‌شود و علاوه بر این شفافیت در معاملات مشتریان را ارائه می‌دهد. به این ترتیب، اینترنت اشیا یکی از مهمترین فناوری‌های زندگی روزمره است.

اینترنت اشیا مزایای متعددی را برای سازمان‌ها ارائه می‌دهد. برخی از مزایا مربوط به صنعت است و برخی در صنایع مختلف قابل اجرا است. برخی از مزایای متداول اینترنت اشیا برای کسب و کار‌ها عبارت است از:

نظارت بر فرایند‌های کلی کسب و کار آنها؛

بهبود تجربه مشتری (CX).

صرفه جویی در وقت و هزینه.

افزایش بهره وری کارکنان.

ادغام و تطبیق مدل‌های تجاری.

اینترنت اشیا شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا در نحوه برخورد با مشاغل تجدید نظر کنند و به آن‌ها ابزاری برای بهبود استراتژی‌های تجاری خود می‌دهد. به طور کلی، اینترنت اشیا در سازمان‌های تولیدی، حمل و نقل و استفاده از حسگر‌ها و سایر دستگاه‌های اینترنت اشیا بیشترین فراوانی را دارد. با این حال این فناوری موارد استفاده برای سازمان‌های کشاورزی، زیرساخت‌ها و صنایع اتوماسیون خانگی را نیز پیدا کرده است که برخی از سازمان‌ها را به سمت تحول دیجیتالی سوق می‌دهد.

اینترنت اشیا می‌تواند به سهولت کار کشاورزان در بخش کشاورزی نیز کمک کند. حسگر‌ها می‌توانند اطلاعات مربوط به بارندگی، رطوبت، دما و محتوای خاک و سایر عوامل را که به خودکارسازی تکنیک‌های کشاورزی کمک می‌کند، جمع آوری کنند.

توانایی نظارت بر عملیات زیرساخت‌ها نیز عاملی است که اینترنت اشیا می‌تواند به آن کمک کند. به عنوان مثال، می‌توان از حسگر‌ها برای نظارت بر رویداد‌ها یا تغییرات در ساختار ساختمان‌ها، پل‌ها و سایر زیرساخت‌ها استفاده کرد. این امر مزایایی مانند صرفه جویی در هزینه و زمان، تغییرات گردش کار در کیفیت زندگی و گردش کار بدون استفاده از کاغذ را به همراه دارد.

یک تجارت اتوماسیون خانگی می‌تواند از اینترنت اشیا برای نظارت و دستکاری سیستم‌های مکانیکی و الکتریکی در یک ساختمان استفاده کند. در مقیاس وسیع‌تر، شهر‌های هوشمند می‌توانند به شهروندان در کاهش ضایعات و مصرف انرژی کمک کنند. اینترنت اشیا همه صنایع از جمله مشاغل مربوط به مراقبت‌های بهداشتی، مالی، خرده فروشی و تولید را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *