خرید گلس برای گوشی کار نسبتا حساسی است. گلس یا محافظ صفحه نمایش از صفحهی حساس گوشی محافظت میکند. انتخاب بهترین گلس برای گوشی کار نیاز به کمی دانش فنی دارد. باید با ریزهکاریها آشنا باشید و بتوانید گلس خوب و باکیفیت را از گلس بدردنخور تشخیص دهید. انواع مختلف گلس وجود دارند که هر کدام ویژگیها و قابلیتهای خاص خودشان را دارند.

گلس نوعی محافظ شفاف است که روی صفحه گوشی میچسبد و از آسیب شدید به صفحه جلوگیری می کند. میدانید که صفحهی گوشی بسیار حساس است. قیمت زیادی هم دارد. اگر ناخودآگاه از دستتان بیفتد و یا ضربهای به آن وارد شود احتمال آسیب دیدن آن بسیار زیاد است. از طرفی استفاده مداوم از گوشی و ساییده شدن صفحه داخل جیب باعث ایجاد خط و خش روی صفحه میشود.
سنسورهای تاچ یا لمسی گوشی هم روی صفحه نمایش قرار دارند و کوچکترین فشار یا ضربهای این سنسورها را مختل میکند. احتمالا شما هم تا حالا تجربهی ضعیف شدن تاچ گوشی را داشتهاید. راحت نمیتوان با گوشی کار کرد. لمس آن تاخیر دارد و بسیار آزاردهنده است. اما با یک گلس چنین اتفاقی نمیافتد.
گلس یک محافظ صفحه نازک و شفاف است. روی صفحه نمایش میچسبد و به عنوان یک پوشش جلو ضربات، خط و خراش و فشار را میگیرد. وضوح بالایی دارد و اگر ضخامت آن کم باشد عملا احساس نمیکنید که روی صفحه نمایش گوشی گلس نصب کردهاید.
میدانید که گوشیهای مدرن از صفحه نمایش Corning Gorilla Glass استفاده میکنند . گوریلا گلس مقاومت بسیار زیادی دارد. میتواند جلو خط و خراش را بگیرد و در برابر ضربه هم نسبتا مقاوم است.
اما هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر گوشی از دستتان بیفتد یا به یک جسم نوکتیز برخورد کند حتما و حتما سالم میماند. در ضمن گوریلا گلس کاملا ضدخش نیست و در گذر زمان کم کم خط و خشهایی روی صفحه ظاهر میشوند.
صفحات معمولی هم که حتما به یک گلس نیاز دارند تا جلو خط و خراش و آسیبهای احتمالی را بگیرد. به طور کلی برای اینکه نگرانیتان را بابت صفحه نمایش گوشی برطرف کنید نصب گلس بهترین و راحتترین کار است.قیمت گلس موبایل هم در مقایسه با هزینه تعمیر و تعویض LCD به مراتب کمتر است.
ویژگی های یک گلس خوب چیست ؟
شاید جواب این سوال پیش خودمون باشد بستگی به شما دارد که گلس خوب را چگونه معرفی کنید، برخی گلس خوب رو محافظت 100%از صفحه نمایش گوشی خودشون میدانند.
سختی 9H :
حتما هنگام خرید گلس با این اصطلاح آشنا شده اید،این اصطلاح بیشتر به این معناست که اگر با یک مداد با ضخامت 9Hبر روی گلس کشیده شود هیچ خراشی بر روی آن نمی افتد ودرواقع نشان از ضد خط وخش بودن آن محافظ میباشد.
روکش ضد چربی Oleophobic Nano-coating :
حتما برای شما پیش آمده که دستتون چرب بوده و بعد به صفحه گوشی زده اید! با این کار اثر انگشتتان بر روی گلس میماند، گلس شیشه ای (حرارتی ) بر خلاف گلس پلاستیکی اثر انگشت رو به خودش جذب میکند روکش نانو ضد چربی یک قابلیت و ویژگی است که با کمک آن چربی دیگر بر روی گلس نمی ماند و ضد اثر انگشت است.
گلس Layer :
اگر میخوایید در مترو، وقتی که شما گوشی تون رو چک میکنید یا میخواید فیلیمی ببینید کسی دیگری نگاه نکند میتوانید از ویژگی لایه حریم خصوصی استفاده کنید این ویژگی بسیار کارآمد و مفید است و در ادامه مقاله توضیحات بیشتری خواهیم داد

شفاف و یکدست بودن :
از خصوصیات یک گلس خوب میتوان به شفاف ویکدست بودن آن اشاره کرد. به طور حتم هیچ کس نمیخواهد گلس ، صفحه نمایش گوشی رو کدر و تار نشان دهد یا اینکه صفحه پر از حباب های شود که واقعا آزار دهنده است.
انواع گلس گوشی :
گلس فول یا تمام صفحه :
همان طور از نامش پیداست به صورت کامل تمام صفحه را پوشش میدهد و این یک نقطه مثبت برای این نوع از گلس است. لبههای گوشی مخصوصا در گوشیهایی که لبه خمیده دارند بیشتر در معرض خطر هستند و گلس فول تا حد زیادی این خطرات را کاهش میدهد. گلس فول در دو نوع فول چسب و دور چسب وجود دارد. گلس فول چسب تمام قسمتهای آن به صفحه میچسبد و گلس دور چسب صرفا دورتادور آن چسب دارد.،از مزیت ها میتونم به دوام بسیار بالایی که دارد وضد لک و ضد اثر انگشت آن ، نصب آسان و همچنین ضد حباب و راهبری آسان آن اشاره کنم و درکل میتونه در محافظت از صفحه گوشی شما نقش بسزایی رو داشته باشد.فول کاور همچنین بسیار پر فروش در بازار کشور است و در ابعاد 3Dوابعاد دیگر ساخته میشود.
گلس معمولی :
یک گلس ساده که معمولا تخت است و قیمت کمتری هم دارد. گلس تخت چندان برای گوشیهای خمیده مناسب نیستند. اولا تمام صفحه را پوشش نمیدهد و دوما شکل و فرم صفحه را هم به هم میریزند. اما نسبتا ایمن هستند.
گلس سرامیکی :
شاید این سوال برای اکثر کاربران به وجود آید که گلس سرامیکی چیست و یا فرق گلس سرامیکی با معمولی در کجاست. در مورد این نوع گلس یا محافظ صفحه نمایش گوشی که به نام سرامیک گلس هم فروخته میشود میتوان گفت شرایط دوام بهتری به نسبت گلسهای ۹d دارد.
مزایای نانو سرامیک گوشی :
- انعطاف پذیری بالایی دارند
- مقاومت آنها از گلس های نانو مایع بیشترست
- همچنین از آنجایی که پایه مواد سازنده آن شیشه است به مرور زمان زرد نمیشوند.
- این نوع گلس هم در مدلهای ۲D و ۲.۵D و ۳D تولید میشوند و لبههای نمایشگر گوشی را به خوبی پوشش میدهند و از آن میتوان به عنوان گلس ضد ضربه هم یاد کرد.
معایب گلس سرامیکی :
در کنار تمام مواردی که بدان اشاره شد یک نقطه ضعف هم دارد. یکی از معایب گلس سرامیکی ممکن است در برخی گوشیها بر عملکرد تاچ تاثیرگذار باشد که بیشتر بر عملکرد تاچ خود گوشی برمیگردد، اما با توجه به نکاتی که گفته شد خرید آن منطقیتر به نظر میرسد. با این اوصاف به نظر شما گلس شیشهای بهتر است یا سرامیکی …
محافظ صفحه نمایش مات (matte) :
محافظ صفحه نمایش یا گلس از نوع مات در واقع یک محافظ کامل در برابر تمامی آسیب های احتمالی است واز امکانات آن میتوان به ضد ضربه و ضد خش بودن اشاره کرد . البته از دیگر مزایای آن تاثیر نداشتن نور آفتاب بر روی صفحه نمایش گوشی شما است به صورتی که نور برگشتی آفتاب رو به سمت چشم های شما بازتاب نمی کند و یا عمل انعکاس نور به شدت پایین میاره.
محافظ صفحه نمایش براق :
این نوع از گلس زیبایی خاص و منحربه فردی به گوشی شما میدهد و باعث درخشانی صفحه نمایش گوشی شما میشود، از دیگر نکات مثبت آن میتوان به صاف بودن آن هم اشاره کرد. اگر مایعات، روغن ، یا نوشیدنی، رد اثر انگشت و گرد وغباری بر روی گلس نوع براق بشیند میتونید با یک دستمال مرطوب به راجتی صفحه نمایش خود رو تمیز کنید.ضخامت این نوع از گلس ها به طور باور نکردنی نازک و o/33میلی متر است ودوام ومقاومت فوق العاده در مقابل ضربات و خراش ها دارد، اسم دیگر این محصول که به آن معروف است “شیشه ای” است.
محافظ صفحه نمایش پرایوسی(privacy) :
طراحی نوع پرایوسی به گونه ای است فقط خودتان میتونید صفحه نمایش گوشی رو مشاهده کنید و دیگران چیزی جز سیاهی نمی بینند.برای مثال میتونید دیگه تو مترو پیامک بدهید، فیلم ببینید، اینستا رو چک کنید، بدون اینکه دیگه مزاحمی در حال چک کردن گوشی شما باشد. یک مزیت و فرق این نوع با انواع دیگر گلس ها خصوصی کردن صفحه نمایش برای شما و از ویژگی های دیگر آن میتوان به کاهش نور آبی و پوشش ضد تابش نور اشاره کرد همچنین آنها در برابر ضربه و خش مقاوم هستند .

محافظ صفحه نمایش TPU :
استقبال زیادی از این نوع محافظ صفحه نمایش نمیشود، چون دارای دردسرهای زیادی است که از مهم ترین آنها میتوان به نصب سخت آن اشاره کرد، برای نصب این پلاستیک انعطاف پذیر باید از اسپری استفاده بکنیم و یا حباب های زیادی که تشکیل میشه رو صاف بکنیم! و همه ی این علت ها باعث میشه که کاربر احساس راحتی نداشته باشد (به خاطر بافت پلاستیکی آن ) از مزیای این نوع محافظ میتونم بگم که در برابر خط و خش مقاوم است و از بعضی از گلس ها بهتر و پر کاربردتر است و قیمت کاملا ارزانی دارد وبیشتر به درد گوشی های ارزان قیمت و قدیمی میخورد، استفاده از این نوع گلس برای محافظت از صفحه نمایش گوشی پیشنهاد نمیشود.
محافظ صفحه نمایش PET :
این نمونه از محافظ صفحه نمایش هم طرفدار زیادی ندارد و یک رده پایین تر از نوع محافظ صفحه نمایش TPUاست، جنس این گلس از پلاستیک است و میزان محافظت آن در برابر خط وخش و ضربه بسیار پایین است به گونه ای که اگر گوشی از دستانتان رها بشود به طور حتم صفحه نمایش دچار آسیب میشود، از مزایای این نوع میتونم به قیمت ارزان ،شیک وساده بودن ، راحتی استفاده و با داوم بودن آن اشاره بکنم، اما پیشنهاد خوبی برای محافظت از صفحه نمیباشد.
محافظ صفحه نمایش UV :
یکی از محافظ صفحه نمایشی که برای حل کردن مشکل گوشی های خمیده روانه بازار شده و ایرادی از قبیل پوشش ندادن کل صفحه و یا گرد وغبار رفتن به زیر گلس را سروسامان داده است. پس میتوان از نقاط قوت این مدل پوشش سراسری و سفت ومحکم بودن آن را مطرح کرد، این مدل از محافظ ها، دارای یک مایع مخصوص میباشد که جزوی از مراحل نصب این گلس بر روی صفحه نمایش گوشی میباشد، گفته میشود که نصب این گونه از گلس ها آسان میباشد اما درواقع این گونه نیست نظرات بسیاری از کاربرانی که از این محصول استفاده کرده اند نشان میدهد که توانایی نصب این گلس را ندارند و باعث خرابی بخش های دیگر گوشی مثل اسپیکر ها شده است. از نقاط ضعف این مدل میتوان به قیمت گران ، نصب سخت و دشوار اشاره کرد.
محافظ صفحه نمایش نانو Nano Liquid :
یکی از محبوب ترین محافظ صفحه نمایش (گلس) را میتوان Nano Liquid در نظر گرفت بسیار با دوام در برابر تمامی آسیب ها وحوداث های احتمالی میباشد و این نوع از گلس بر روی شیشه ی صفحه نمایش میچسبد و رابطه ای با صفحه نمایش ایجاد میکند که باعث تقویت نمایش میشود، اگر هر گونه نوشیدنی و مایعات بر روی این گلس ریخت نگران نباشید چون به راحتی از خودش عبور میده چون جنسش از نانوعه:) از مزیت و ویژگی های خوبش میشه به ضد خط وخش ، ضد آب، کاربرد آسان ، استفاده طولانی مدت و نداشتن حباب اشاره کرد.

محافظ صفحه نمایش 3D ,2D :
شاید یک اصطلاح باشد که به صورت کاملا فرضی بخش های مختلف یک گلس را تقسیم بندی بکنند و آن را به عنوان دو بعدی ، سه بعدی و یازده بعدی به فروش برسانند اما اینگونه نمیباشد، اگر میخواهید از گلس 2Dاستفاده کنید این نوع دارای سطحی صاف بوده و تمام صفحه را به خوبی نمایش میدهد ،ونوع 3D که در آن انحنایی در لبه ها مشاهده میشود که از محافظت تمام صفحه خودداری میکند،از این نوع محافظ صفحه نمایش ها بیشتر برای زیبایی استفاده میشود و نسبتا قیمت گران تری دارند، درکل محصولی شیک و زیبا است و مخصوص کسانی که به زیبایی اهمیت میدهند.

گلس مناسب برای گوشی های با صفحه خمیده :
امروزه سازندگان موبایل برای جذابیت و ارگونومی بیشتر نمایشگر، گوشیها را بیشتر انحنادار میسازند مدلهای مختلف گوشی سامسونگ را میتوان پیش رو در استفاده از این نوع طراحیها دانست. همین امر شاید یکی از مشکلات استفاده از گلسها را دو چندان کرده است
یکی از مشکلات استفاده از گلس های کپی و غیر برند است که هیچ وقت قالب دقیقی ندارند و چون قدرت چسبندگی آنها آنقدر بالا نیست، با یک اشاره ناخودآگاه ناخن یا فشار به کاور، گلس شروع به باز شدن از اطراف میکند و تنها راه حل این مشکل خرید گلس با کیفیت برند اصلی است. در نظر داشته باشید که اگر گوشی شما خمیدگی اطرافش کمتر باشد، دوام گلستان بسیار بالاتر خواهد بود.
عمر گلس گوشی چه قدر است :
عمر گلس با درجه مقاومت در برابر سایش DEGREE OF WEAR RESISTANCE سنجیده میشود. برای اکثر کاربران این سوال مطرح میشود که گلس موبایل را هر چند وقت یک بار میبایست تعویض کرد؟ به طورکلی بسته به مدل محافظ صفحه عمر برخی از گلسها را میتوان بین ۱ تا ۳ ماه در نظر گرفت.
گوشی موبایل هم طول عمر مشخصی دارد و قرار نیست که همیشه بتوان از آن استفاده کرد. پس از مدتی زمان اثر خود را گذاشته و کیفیت اولیه خود را از دست میدهد. علاوهبراین، چسب AB پشت آن نیز با گذشت زمان به آرامی کارایی خود را از دست میدهد. بنابراین، حتی اگر بهترین محافظ صفحهنمایش را برای تلفن همراه خود خریداری کنید، توصیه میشود حداکثر هر شش ماه یکبار آن را تعویض کنید تا از ایمنی و محافظت گوشی خود اطمینان کامل داشته باشید؛ اما در مورد عمر گلس نانو مایع باید گفت که این قبیل گلس ها به سطح نمایشگر میچسبند و به مدت طولانیتری میتوان از آنها استفاده کرد.
گلسهای امروزی تنوع بالایی در نوع ندارند و نامها و پکهای مختلف گلسها چیزی جز ترفندهای تجاری نیست، البته گلسهای نانو قیمت نسبتاً بالاتری دارند، محافظ گوشیهای جدید به دلیل خمیده بودن گوشی باید تمام صفحه باشند تا همزمان با محافظت از صفحه نمایش، زیبایی گوشی را هم حفظ کند، اما در هرصورت شکی نیست که گلسها در محافظت از گوشی شما تاثیر بسیار بالایی دارند، ما به شما توصیه میکنیم که از آنجایی که قیمت این نوع کالای وارداتی بسیار اقتصادی است پس بابت خرید گلس زیاد هزینه نکنید.